24.5.08

Играчките на гевезето

Човек и добре да живее, се ядосва.
Скорпионите не се примиряват с никакви загуби. Най-вече защото много внимават да си пожелават само неща, които са сигурни, че могат да имат. Окаже ли се, че изобщо не е зависело от тях, или просто са се провалили, и се почва голямата драма :) Добър ли съм? Егоист ли съм? Прав ли съм? Ще стана ли наркоман? Ще стана ли космонавт? Дали не беше по-добре да съм идиот? Идиот ли съм? Имам ли изобщо някакви приятели? Защо нямам приятели? Искам ли нещо? Трябва ли ми това, което искам? Защо чета тази книга? Май все пак съм егоист. Ебаси, писна ми, какво толкова?!
И се получава следното:
1. ти си сам в стаята и другите са играчки, които само си представяш, че са хора, но ги усещаш като играчки. просто не са като теб.
2. когато някой е тъжен, изплашен, слаб, сдухан, скучен, зает, иска да си играеш само с него или отказва да си сгъва краката там, където ти е скимнало и се чупи, ти просто го възприемаш като дефект в играчката и заебаваш. те са длъжни поне да се преструват, че са като теб! или че ти си като тях!
3. ох ебаси копеле колко играчки си похабил. усещаш ли, че и новите започват да приличат на тях? за да са различни, вече трябва направо да са извратени, а не ти се ще май.
4. малко е тъжно сам в стаята. а и май играчките на разбират за какво им говориш. все едно са от пластмаса!
5. обожавам тази играчка. бих направил всичко за нея. всичко.
6. любимата ти играчка тъкмо започнва да става като истинско другарче и се чупи.
7. в стаята влиза друго детенце. ти си слисан - за първи път виждаш човешко същество в цялото му великолепие. то те поглежда пренабрежително.
8. показваш му играчките си. толкова си въодушевен! най-после някой друг.
9. детенцето решава, че си някакъв побърканяк и излиза от стаята. евентуално води друго детенце и демонстрира жив интерес към него, защото то вече не си играе с играчки. явно те познават други, за разлика от теб.
10. ядосваш се и ги насмиташ и двамата навън от стаята. после дълго говориш на играчките, издирваш и най-забутаните от тях и се ентусиазираш да подредиш стаята малко.
11. не става и се сдухваш. странно, но играчките сякаш говорят. започваш да се питаш дали не ти хлопа дъската.

...и т.н.

Ето, голяма драма, и то без грам сюжетно оформление. Ще взема да си сменя зодията. Много е досадно постоянно да осъзнаваш колко си смешен а всъщност никак да не ти е смешно.

Иначе какво ново напоследък, влюбих се в една картина над гардероба на Жи, по едно време толкова исках да вляза да си поговоря с тях, все едно жените от картината бяха единствените хора на света, едната със зашити очи и бяла, другата изгоряла от косата си, закрива с ръце пепелта на лицето към още раздухвания от ветреца пожар в кичурите... точка.
Зачетох някакъв мистериозно изникнал у нас ("у нас") роман на Ясен Атанасов, който се оказа oversatutaring, проследих нишката до момента в който незабелязано и за самата мен съм го отмъкнала от Илияна, ама нейсе, на нея и без това не й харесвал, на Мария е романа, на Мо, ебаси тази... позната. Колко тъпо разминаване. После пихме чай Масала, видях Теч, Ники, който беше започнал да ме наболява с липсата си, беше толкова хубаво, изобщо в гей-мъжете има нещо ужасно приятно, уютно, успокояващо, мило и сигурно... Съвсем детско, но и с майчинско излъчване.

Да сложа край на графоманията вече?

Cat Power - Lost Someone

8 comments:

Anonymous said...

кофтито при играчките е, че трябва да си инициатор и ти да искаш да си играеш с тях. сещаш ли се, на коя да е играчка и е все едно.

Greeny said...

Хайде, маме, събуди се, дошли са ти другарчета на гости. Излезте да си поиграете навън.

Anonymous said...

пък аз видях твоя оперен огнян по тв... :Р

junkpaper said...

detence, славил е момъка, пък и не е мой, просто го познавам ;)

цвете, няма мама. пък и "събудиш" ли се, си вън от филма с играчките.

Anonymous: не им е баш все едно... уча се от време на време да ги питам на какво всъщност искат да играят. между инициаторството и простата диктатура границата е прекалено тънка, оказа се...

Greeny said...

Ам... добре бе, а кава е ползата от целия филм с играчките. Нали се чупят, нали не разбират какво им говориш, нали си сам в стаята. За какво ти е тоя филм?

junkpaper said...

не ми е. просто на моменти се появява и забравям какво има навън и как да го живея.

Greeny said...

Sprout yourself...?

Anonymous said...

ох,не,не съм видяла него значи. нищо.ама беше един от нашите такъв :)