8.10.07

Pill

Аз съм хапче.
Разтварям се бързо в битието ти. Лекувам, повдига ти се от мен, действам твърде късно. Горча, след като обвивката ми е била подвеждащо сладка. Или съм просто едно плацебо - такава, каквато ме поискаш. Приспивам. Надрусвам. Засядам ти на гърлото. Whatever. Еднократно аспиринче. Толкова лека между пръстите. Нали се сещаш, че е по-добре да не пробваш?
Глупости, аз съм цял флакон. По едно за всяка безумица, за всяка една от вас.

А какви можех да ги натворя за една кутия цигари време!... Носталгично-усмихнато.

C`est la guerre, fanfan, ще си мисля, скубейки за пореден път перцата от гърба си. Керемидите на покрива са влажни от дъжда, потъмнели, листата лепнат и се хлъзгат под стъпалата ми, а как съм се покатерила там, изобщо не смея да си спомням, но е уютно, тихичко.

Моите любими addicts от време на време ги отнася някоя никаквица, дето и без това нищо не разбира, а няма и да се научи... Знам, знам, че не съм права да говоря така лошо. Но аз съм мекотело, трябва да ме надупчат, и чак тогава се размърдвам. Като ме заболи. И като потече онази жлъч отвътре.

Не ми се мисли за тези хора. Нито за нея, нито за предишните, не ми трябват хубави или лоши спомени. Изморих се да търся врабчите стъпки в пясъка, които ни свързваха, и да се питам кога и защо вятърът ги е заличил. Изморих се да тровя и лекувам. И да си внушавам, че е било нужно някому, че все още е.

Когато падат отвисоко, перцата са много красиви.

7 comments:

upn said...

най- хубавите перца са онези, току що отскубнати от врабчи гъз:Р

Bla said...

Аз пък снощи сънувах една отколешна мечта. Даже я прегърнах.

junkpaper said...

О, поне това вече изчезна :) Не сънувам никой, прекрасно е, най-после цялата ми глава си е за мен, а цялото тяло.... е, за друг човек :)

zev said...

mn dobri snimki
tvoe proizvodstvo?

junkpaper said...

Зев,
Само снимките вляво, тоест в самите поустове, са мои, освен ако не е посочен източник. Негърката също не е моя, да живее Гугъл! В дясната "лента" снимките са колекция от форуми, приятели и по нещо, намерено тук-там.

dete said...

венето, в профила ти пише, че си стрелец. моля те бъди честна спрямо хората, че току-виж някой решил да се забърка с теб!

junkpaper said...

Същински позор и огорчение! Аз си сложих истинската рождена дата, слага ги автоматично.